Cursus Focusmanagement

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 10,00

Welkom bij de cursus focusmanagement. Deze cursus is de opvolger van de cursus energiemanagement. Heb je die nog niet gevolgd? Ga dan terug naar de Academy en zorg dat je energiemanagement eerst hebt afgerond. In die cursus leer je op een positieve manier te werken aan beheersing van je energie-afname en bewust te werken aan energie-opbouw. Beschikken over voldoende energie is belangrijk om je goed te kunnen focussen, hetgeen bij deze cursus centraal staat.

We leven tegenwoordig in een tijdperk met een continue stroom aan prikkels. Denk bijvoorbeeld aan continu binnenkomende meldingen van je e-mail of sociale media tijdens het schrijven van een ingewikkeld artikel, of afleiding door collega’s in een open kantoor. Door ons digitale tijdperk versplintert onze aandacht, is het moeilijker om te focussen en zijn we sneller vermoeid. De hoeveelheid prikkels die in onze huidige maatschappij op ons afkomt, is sinds de jaren tachtig vervijfvoudigd (Tigchelaar, 2019). Daarnaast krijgen we steeds meer te maken met een verschuiving van fysiek naar mentaal werk. Dat brengt veel interne prikkels met zich mee, omdat we veel meer moeten ‘nadenken’. Het is dus niet zo gek dat we steeds meer moeite hebben om onze aandacht bij één ding te houden.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we in een wereld vol prikkels optimaal kunnen focussen en hierdoor mentaal kunnen groeien? In deze cursus leer je hoe je meer grip krijgt op focus. Dit levert je allerlei positieve opbrengsten op. Zo zal je merken dat je productiever gaat werken en kwalitatief beter werk verricht. Daarnaast ervaar je meer controle over je omgeving, ben je meer aanwezig tijdens gesprekken met anderen, heb je meer grip op je gedachten, slaap je beter, heb je meer rust en meer overzicht, ben je beter bestand tegen afleidingen en bovendien ervaar je minder negatieve stress. Met andere woorden: door te werken aan focusmanagement zal je meer welzijn ervaren en beter functioneren.