Cursus Focusmanagement

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
10

Welkom bij de cursus focusmanagement. Deze cursus is de opvolger van de cursus energiemanagement. Heb je die nog niet gevolgd? Ga dan terug naar de Academy en zorg dat je energiemanagement eerst hebt afgerond. In die cursus leer je op een positieve manier te werken aan beheersing van je energie-afname en bewust te werken aan energie-opbouw. Beschikken over voldoende energie is belangrijk om je goed te kunnen focussen, hetgeen bij deze cursus centraal staat.

We leven tegenwoordig in een tijdperk met een continue stroom aan prikkels. Denk bijvoorbeeld aan continu binnenkomende meldingen van je e-mail of sociale media tijdens het schrijven van een ingewikkeld artikel, of afleiding door collega’s in een open kantoor. Door ons digitale tijdperk versplintert onze aandacht, is het moeilijker om te focussen en zijn we sneller vermoeid. De hoeveelheid prikkels die in onze huidige maatschappij op ons afkomt, is sinds de jaren tachtig vervijfvoudigd (Tigchelaar, 2019). Daarnaast krijgen we steeds meer te maken met een verschuiving van fysiek naar mentaal werk. Dat brengt veel interne prikkels met zich mee, omdat we veel meer moeten ‘nadenken’. Het is dus niet zo gek dat we steeds meer moeite hebben om onze aandacht bij één ding te houden.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we in een wereld vol prikkels optimaal kunnen focussen en hierdoor mentaal kunnen groeien? In deze cursus leer je hoe je meer grip krijgt op focus. Dit levert je allerlei positieve opbrengsten op. Zo zal je merken dat je productiever gaat werken en kwalitatief beter werk verricht. Daarnaast ervaar je meer controle over je omgeving, ben je meer aanwezig tijdens gesprekken met anderen, heb je meer grip op je gedachten, slaap je beter, heb je meer rust en meer overzicht, ben je beter bestand tegen afleidingen en bovendien ervaar je minder negatieve stress. Met andere woorden: door te werken aan focusmanagement zal je meer welzijn ervaren en beter functioneren.

Reviews

5.0
Gem. beoordeling
4 Beoordelingen
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
Wat is jouw ervaring? We horen het graag!
Angelic Bloemberg
10 maanden geleden gepost
omgaan met prikkels met handige tips

Leuk is de theorie met praktische voorbeelden, zodat je direct zelf aan de slag kan.

×
Preview Image
anouk
11 maanden geleden gepost
hele nuttige cursus vol goede tips en oefeningen

Heb erg veel aan deze cursus gehad. Plan de dag nu veel beter in en laat me niet meer zo makkelijk afleiden door mijn telefoon en binnengekomen mails. Werkt een stuk efficiënter.

×
Preview Image
Twan
1 jaar geleden gepost
In deze cursus leer je de prikkels de baas te worden. Het heeft mij ontzettend geholpen!

''Het aantal prikkels dat jullie op één dag krijgen, kreeg iemand in de Middeleeuwen in het hele leven'', aldus mijn leraar Geschiedenis in 4VWO. Toen moesten we vooral lachen, niet beseffende dat hij ontzettend gelijk had. Met voortschrijdend inzicht denk ik nog weleens terug aan mijn leraar van toen. De inzichten en adviezen uit deze cursus hebben me geholpen de prikkels beter de baas te worden.

×
Preview Image
Birgit Bisschop
1 jaar geleden gepost
Ervaren van meer welzijn en beter functioneren.

Deze cursus leert je om effectief en positief om te gaan met je focus. Het geeft aan wat de grootste valkuilen zijn, zoals prikkels om ons heen en hoe je daarmee om kan gaan. Mooie vervolgcursus op energiemanagement.

×
Preview Image
Toon meer reviews
Wat is jouw ervaring? We horen het graag!