Amplitieve werkwijze

De veranderende wereld, arbeid en mens zorgen ervoor dat we, vooral in het bedrijfsleven, een aantal uitdagingen tegenkomen waar we tegenwoordig op in moeten spelen. Het darwinisme geldt namelijk ook voor organisaties: niet de sterkste of de slimste overleeft, maar degene die zich het beste aan veranderingen kan aanpassen.

Dit betekent dat een nieuwe manier van werken noodzakelijk is. Waar snelle veranderingen, onzekerheid, complexiteit en onduidelijkheid de wereld kenmerken, kunnen mensen het verschil maken. Een modern ingerichte organisatie waar gewerkt wordt aan amplitie is de oplossing om succes te behalen in de VUCA-wereld.

Als organisaties blijven focussen op het herstellen van welzijn, schieten ze tekort in het in conditie houden van mentaal kapitaal. Hierom is het noodzakelijk dat de focus komt te liggen op het versterken van positieve toestanden van medewerkers (amplitie). Zo worden medewerkers daadwerkelijk als belangrijkste kapitaal beschouwd dat de investering waard is. Dit is een voorwaarde geworden om organisatiesucces te behalen en behouden. De psychologische eisen van het moderne werk nemen immers alleen maar toe.

Verschillende opbrengsten van werken aan amplitie zijn:

  • Meer gezondheid, motivatie, betrokkenheid, verbinding en werkplezier
  • Minder verzuim, verloop, stressklachten en burn-outklachten
  • Meer productiviteit, loyaliteit, innovatie en betere omgang met werkdruk en veranderingen
  • En niet te vergeten een betere kwaliteit van dienstverlening, hogere omzet en een stijging van de klanttevredenheid
  • Meer welbevinden, beter functioneren, groot organisatiesucces!