Welkomstcursus

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis (met registreren en inloggen)

Welkom bij de Talent College Academy!

Als we denken aan gezondheid of fitheid, dan denken we vaak aan genoeg bewegen en gezond eten. We betalen al snel 30 euro per maand voor een sportschool om fysiek sterker te worden. Het is belangrijk om ons lichamelijk fit te voelen, maar het is minstens zo belangrijk dat wij ons geestelijk en sociaal goed voelen. We hebben het dan over mentale fitheid.

De Talent College Academy zien wij als een aanvulling op de tal van sportscholen waar men al lid van is. Wij streven ernaar om juist de mentale fitheid van mensen te versterken. Optimaal welzijn en optimaal functioneren; zo kunnen we uitblinken in wie wij zijn!

Alles wat we binnen de Talent College Academy aanbieden is benaderd vanuit amplitie. Amplitie komt oorspronkelijk van het Latijnse woord amplio, wat versterken betekent. Het gaat om het bevorderen van mentale fitheid, in plaats van het herstellen ervan. We kijken dus niet naar problemen, maar juist naar groeimogelijkheden. Zo zal je in de Academy geen cursus stresshantering vinden, want dan is er sprake van een probleem. Wel vind je een cursus energiemanagement, omdat het voor iedereen belangrijk is om te leren hoe je met meer energie je werk kunt doen.

Werken aan amplitie komt voort uit de positieve psychologie. Uit onderzoek blijkt dat er veel positieve uitkomsten zijn als wij onze mentale fitheid bevorderen. We worden productiever, we ervaren meer motivatie, we voelen ons energieker en gezonder, we kunnen beter samenwerken, we kunnen beter omgaan met veranderen en met werkdruk, we ervaren meer plezier in zowel het werk als het leven in het geheel, we vertonen meer betrokkenheid naar onze medemens, we zijn creatiever en vertonen meer initiatief, we zijn minder vaak ziek, hebben minder psychische klachten en minder stress- of burn-out klachten,… Kortom, we voelen ons veel gelukkiger! Is dat niet wat we allemaal willen?